Abonneren  Inloggen

Nederlandse winnaar bij de Antalis Interior Design Award

7 april 2020

Na de vier maanden durende competitie zijn de winnaars bekend van de Antalis Interior Design Awards. De Europese wedstrijd kende ook een Nederlandse winnaar: Loes Kok won de prijs in de categorie Hospitality voor haar make over van Fred’s Kitchen, een hip restaurant in Amsterdam.

Uit het persbericht
Loes Kok: “We wilden dit chique restaurant een stoere uitstraling en ‘street’vibe geven die past bij de trendy wijk waar oude pakhuizen zijn omgebouwd tot loft-stijl appartementen, boetieks en restaurants. Het interieur van het restaurant was ongelooflijk mooi, maar miste de look en feel die past bij de industriële omgeving. Het formaat van de muren was een kans om een gigantische muurschildering te creëren en digitaal drukwerk maakte het mogelijk om dit kunstwerk op ware grootte te printen. We hebben voor Coala behang met een leer-look en feel gekozen om textuur aan het ontwerp toe te voegen. We zijn erg blij met het resultaat: het restaurant ziet eruit als één geheel, chique en modern tegelijk.”

Categorie Office

Marion Delage, medeoprichter van decoratiebedrijf Parégrine, en illustrator Mariana Castillo hebben indruk gemaakt op de jury met hun project genaamd “Youse city mural” in de categorie office. Met deze vrolijke en warme illustratie, geprint op behangpapier, wilden Delage en Castillo de gedachte achter en het team van het bedrijf weergeven, om ze trots te laten zijn op hun eigen werkplek: “We zijn vereerd met deze prijs. De wandversiering maakt het mogelijk om jezelf te onderscheiden en om van de leefomgeving een vertegenwoordiging te maken van jouw eigen merk. Het feit dat een belangrijke speler in de visuele communicatiesector zoals Antalis ons project heeft uitgekozen is voor ons een teken van vertrouwen en erkenning."

Retail categorie

In de Retail categorie kon Morad Biki zijn ontwerp tot een hoger niveau tillen dankzij een mise-en-scène die hij creëerde op de muur van een gebouw. Hij zegt hierover: “We hebben ervoor gekozen om Coala Walk & Wall te gebruiken om aan Zadig & Voltaire’s vraag te voldoen om visuele decoraties toe te voegen aan de muren van de gebouwen rondom haar flagship stores. De Coala Walk & Wall oplossing van Antalis is hiervoor ideaal omdat het waterproof, vuilafstotend, makkelijk aan te brengen en te verwijderen is op allerlei verschillende oppervlakten, waaronder glas en beton.”

Publieksprijs

Andrea Böjtö, die de Publieksprijs heeft gewonnen, zegt: “Dankzij Antalis en de Coala producten konden we een magnifieke fantasiewereld ontwerpen die op de Noordpool leek, waardoor MRI-scans voor kinderen in het Heim Pál ziekenhuis een plezierigere en minder stressvolle ervaring werden.”

Public Buildings

De winnaar in de categorie Public Buildings, Francisco Rubio Ordás, zegt over zijn project in een kinderziekenhuis: “Antalis heeft het voordeel dat zij producten leveren die aan de hoogste veiligheidsvoorschriften voldoen.”

De 535 projecten door creatieven uit 24 verschillende landen zijn te zien op de Antalis Interior Design Award