Abonneren  Inloggen

Roland DG introduceert derde generatie TrueVIS

4 maart 2022

Roland DG heeft zijn derde generatie TrueVIS-printers/snijplotters gelanceerd, waaronder de VG3-640/540 en de SG3-540/300. De nieuwe toevoegingen aan de TrueVIS-Serie van het bedrijf zijn de nieuwste generatie grootformaat, eco-solvent inkjetmachines voor de print & cut-markt.

VG3 en SG3

De VG3 en SG3 zijn bestemd voor printproviders in de sign-, grafische en personalisatiemarkten en kunnen worden gebruikt voor een brede reekstoepassingen. Van bewegwijzering en banners tot voertuiggraphics, stickers en etiketten.

Gebruikservaring verbeterd

De nieuwe TrueVIS-machines zijn ontworpen om een verbeterde gebruikerservaring te bieden. Nieuwe functies zijn onder meer een nieuwe interface met een 7-inch LCD-touchpaneel, automatische aanpassing van de mediatoevoer en -afstand om de taken van de gebruiker te verminderen, en eenvoudigere media-instelling dankzij de one-touch mediahouders. Bovendien wordt het Media Take-Up systeem nu bij alle TrueVIS 3-machines geleverd met een automatische instelfunctie.

Efficiëntie

De efficiëntie wordt verhoogd door het proactieve onderhoud en de machine-informatie via Roland DG Connect. Een duidelijk dashboard met kleurcodering geeft onmiddellijk inzicht in de algemene statistieken en biedt efficiënt printerbeheer en kostentracering.

Kleurmatching

De machines zijn ook voorzien van de tijdbesparende functie voor kleurmatching en Variation Job, ondersteund door de nieuwste versie van VersaWorks, waarmee gebruikers printkwaliteit en kleurcorrectie-instellingen kunnen selecteren en outputvoorbeelden bekijken om de juiste instellingen te verkrijgen.

Op basis van feedback

‘We zijn erg enthousiast om deze TrueVIS-printer/snijplotters van de volgende generatie op de markt te brengen’, zei Paul Willems, Product Management & Business Development Director bij Roland DG EMEA. ‘Sinds de lancering in 2016 hebben we ons gericht op het voortbouwen op ons TrueVIS-assortiment.’

‘De nieuwe producten werden ontwikkeld op basis van feedback van gebruikers met als doel de best verkopende Print & Cut-prestaties van Roland op een nog gebruiksvriendelijkere en intelligentere manier beschikbaar te maken voor iedereen. De VG3/SG3-Serie biedt uitzonderlijke waarde voor printproviders en levert de beste beeldkwaliteit.’

Bezichtigen

Roland DG zal zowel de VG3 als de SG3 voorstellen op Sign & Digital UK van 22 tot 24 maart, en klanten zullen de machines ook kunnen bezichtigen in de showrooms van Roland DG.