Abonneren  Inloggen

Papierschaarste. Komt dat nog goed?

21 april 2022

Hans-Jürgen Caspers, algemeen directeur Igepa Nederland, geeft tijdens de Vakdag Print & Sign 2022 een update over de situatie rond de papiermarkt.

De papiermarkt wordt al maanden geconfronteerd met fors stijgende prijzen van grondstoffen en energie kosten van grafisch papier, maar ook de beperkte beschikbaarheid daarvan. Ook als het gaat om de beperkte verkrijgbaarheid van pulp en de nog verdere beperking van de productiecapaciteit. De oorlog in Oekraïne heeft hierop ook een behoorlijke en negatieve invloed. Naast de economische trends in de markt, de inzichten in technieken en de platformeconomie (internet, data en marketing) en de toekomst waarbij de groothandel een grotere rol gaat spelen als buffer tussen producent en drukker op het gebied van just in time leveringen.

Gratis registreren

Registreer je nu gratis voor de Vakdag, de sessie van Caspers en andere interessante sprekers. Geniet van een dag vol inspiratie en netwerken onder het genot van hapjes en drankjes. Bekijk hier het volledige programma inclusief de tijden en de inhoud van de sessies.

Registreer je gratis