Abonneren  Inloggen

Schreeuwend personeelstekort

27 juni 2022

De editie van PRINTmatters die deze week op de mat valt, besteedt veel pagina’s aan personeel of misschien beter gezegd; geen personeel. Is dit probleem op korte termijn oplosbaar?

We belichten de landelijke personeels-schaarste met de schijnwerper op de grafimedia-industrie vanuit diverse perspectieven. Daarvoor interviewden we het GOC, vakbond FNV Media & Cultuur en het GLR (Grafisch Lyceum Rotterdam). Ook publiceren we artikelen over de manier waarop je wel jong personeel naar je onderneming kan ‘lokken’.

Waarschuwing

Eén waarschuwing alvast: lokken is prima, maar de inhoud van de onderneming, de cultuur, moet wel overeenkomen met je wervingsuitingen. Ook de overgang van offset naar inkjet heeft effecten op personeel. Of de grafimediabranche op korte termijn oplossingen heeft voor het tekort aan personeel met vakinhoudelijke kennis kan de lezer na het lezen met deze editie vast goed inschatten.

Wil jij deze editie ook ontvangen? Neem dan een proefabonnement en kies voor nazending.

Neem een proefabonnement