Abonneren  Inloggen

STRAAT Museum presenteert MONIKER : An Origin Story

7 februari 2024

STRAAT Museum presenteert een grensverleggende groepstentoonstelling met Hobo Moniker-kunstwerken. “Moniker: An Origin Story” is een tentoonstelling die de geschiedenis en invloed van Hobo Monikers op street art en graffiti-cultuur uiteenzet.

Een moniker is een vorm van graffiti die doorgaans wordt aangetroffen op Amerikaanse goederentreinen. De moniker-traditie is ontstaan vanuit de hobo’s - zelfbenoemde arbeidsnomaden die eind 19e tot mid-20e eeuw door de Verenigde Staten reisden, vaak per goederentrein. Zij lieten symbolen achter op prominente locaties, zoals treinen, om cruciale informatie over het omringende gebied te delen.

De tentoonstelling is gecureerd door Moniker Art met ondersteuning van de Moniker Foundation (Londen) en het Massillon Museum (Ohio). De tentoonstelling zet iconische kunstenaars uit de moniker-traditie als buZ Blurr, Bill Daniel en andere visionaire makers in de schijnwerpers, met origineel werk en iconische foto’s. Ook worden er 37 stalen boxcar-panelen getoond uit de collectie van het Massillon Museum, met unieke moniker-kunstwerken van andere kunstenaars binnen de traditie.

De grote opening van de tentoonstelling staat gepland voor zaterdag 9 maart 2024, 18.00 - 21.00 uur. De tentoonstelling is geopend voor bezoekers vanaf zondag 10 maart tot en met zondag 28 april 2024, en kan worden bezocht met een regulier toegangsticket voor het museum.

STRAAT zal ook een onderdeel van de tentoonstelling tonen in de grote hal van het museum, waar een kolossale Bill Daniel-foto van buZ Blurr wordt toegevoegd aan de permanente collectie.

Bezoek de website voor meer informatie.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief