Abonneren  Inloggen

Van dobberend zeeplastic naar wapperende vlag

21 maart 2024

Drukwerkdeal.nl introduceert SEAQUAL® vlaggen. Met deze innovatie is de online drukker de eerste die vlaggen van SEAQUAL®-garen, gemaakt van oceaanplastic, kan aanbieden. Een primeur op de Nederlandse en Belgische markt.

De nieuwe vlaggen zijn ontwikkeld in samenwerking met SEAQUAL INITIATIVE, een organisatie die bijdraagt aan het schoonmaken van onze oceanen door oceaanplastic om te zetten in hoogwaardige grondstoffen voor textielproducten.

Het oceaanplastic wordt verzameld. Copyright: SEAQUAL®

François Devy, managing director van SEAQUAL®, legt uit dat hun missie verder gaat dan het milieu: ‘We verminderen niet alleen microplastics, maar ondersteunen ook lokale gemeenschappen en versterken de transparantie en governance binnen de industrie.’

‘Het is niet mijn doel om zoveel mogelijk te verkopen’, vertelt Devy. ‘Het is mijn doel om zoveel mogelijk plastic in te zamelen. Drukwerkdeal.nl is als partner goed in het verder ontwikkelen en verkopen van ons product, wij ondersteunen om het verhaal van SEAQUAL® te verspreiden.’

François Devy, managing director van SEAQUAL®

Effectief wapperen in de wind

Marco Le Poole, verantwoordelijk bij Drukwerkdeal.nl voor de productintroductie, legt uit dat het materiaal dun genoeg moest zijn om effectief te wapperen in de wind. ‘Een vlaggenstof die goed wappert mag niet meer dan 115 gram per vierkante meter wegen. Na flink wat testen en ontwikkelen zijn we erin geslaagd een SEAQUAL-garen te creëren dat zowel licht als duurzaam is. En: het wappert perfect in de wind!’

De SEAQUAL®-vlaggen zijn onderdeel van de bredere duurzaamheidsinspanningen van Drukwerkdeal.nl. De online drukker stelt zich concrete doelen: 100% CO2-reductie in 2040, 100% FSC-gecertificeerd papier en geen problematische plastics meer in 2025. Door te kiezen voor SEAQUAL®-producten, steunen klanten van Drukwerkdeal.nl een beweging die investeert in milieuverbetering en sociale verantwoordelijkheid. François Devy benadrukt de impact van de keuze voor SEAQUAL®: ‘Elke aankoop draagt bij aan een schoner milieu en biedt transparantie en sociale voordelen. Het is een investering die verder reikt dan het product zelf; het gaat terug naar de mensen die het het meest verdienen.’

Bron en afbeelding boven: drukwerkdeal


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief